Välkomna att göra Lilla Hundtestet!

Lilla Hundtestet kan alla göra!
Ung eller gammal, stor eller liten hund, blandras eller renrasig, medlem eller inte?
Alla är välkomna!

Onsdagen den 2 juni kl 18 – 20

4 ekipage per timme och man får en egen starttid vid anmälan.

max 8 ekipage per tillfälle.

Kostnad 100 kr som swishas till klubben på 070-3493282 efter erhållen plats och anmälan till
a-h.sundell@outlook.com

Vid godkända övningar så erhåller man en fin rosett.

Övningarna

1. Kvarsittning : Hunden ska sitta kvar medan föraren  går iväg ca 10 m, häller upp ett glas vatten , häller tillbaka vattnet i kannan och därefter återgår till sin hund.
  1. Gå fint vid sidan: Hunden ska tillsammans med sin förare gå en sträcka på 25 m i löst hängande koppel (eller utan), vända och återgå till startplatsen.
  1. Hantering /visitation: Hundägaren undersöker sin hund fysiskt, såsom tittar på tänder, öron, tassar, känner igenom hela hundens kropp, lyfter på benen och svansen.
  1. Inkallande med störning: Hunden utsätts för av föraren tre valda störningsmoment. Sträckan är mellan 15-25 m.
  1. Nosaktivering:  Hunden får en uppgift som förare tillsammans med instruktör anses lämplig för hunden. Det kan vara föremålsletande, godissök mm.